Menu Content/Inhalt
Početna arrow Ponuda
Ponuda Dubrovačko neretvanske županije PDF Ispis E-mail
Dubrovačko primorje

Dubrovačko primorje je područje koje se nalazi zapadno od Dubrovnika. Na dugom i uskom području koje se proteže 50 km, smjestilo se više manjih atraktivnih naselja: Orašac, Zaton, Trsteno, Slano i dr. U tim mjestima se nalaze stari ljetnikovci koje su stara dubrovačka vlastela koristile za odmor od bučnog gradskog života.


Konavle

Konavle su krajnji jugoistočni prostor Dubrovnika uz samu granicu sa susjednom Crnom Gorom. Ovo područje poznato je kvalitetnoj i autohtonoj kamenoj arhitekturi i po nadasve bogatoj kulturnoj tradiciji umjetničkog rukotvorstva i poljoprivredi. Brojne su nekropole stečaka u Konavoskim brdima, Gabrilima, Mihanićima i Du.


Korčula

Korčula je srednjodalmatinski otok, jedan od najvećih na Jadranu, koji po svojim prirodnim ljepotama i razvedenosti svoje obale spada među najljepše otoke Mediterana. Duž 182 km obale mogu se naći prekrasne uvale i rtovi te 48 manjih otočića. Otok je dobio ime po grčkom nazivu Corcyra Melania - Crna Korčula, jer obiluje.


Mljet

Mljet je naš najzeleniji otok bujne mediteranske vegetacije, bistrog i čistog mora, pitomih pjeskovitih obala, bogatog podmorskog živog svijeta. To je otok nadaleko poznat po južnim sortama bijelog i crnog vina, posebne arome koju mu daruje sunce i mljetsko tlo. Znan je po kozjem siru, medu koji se u prošlosti nudio na.


Pelješac

Pelješac je drugi po veličini hrvatski poluotok, nalazi se na istočnoj obali Jadrana, između Neretljanskog i Malostonskog kanala na jugozapadu, na pola puta između Dubrovnika i Splita, obuhvaća površinu od 355 km2, a dug je 65km. S kopnom ga povezuje uska stonska prevlaka. Pogodna klima uvjetovala je da se na pelješcu.


Elafiti


Elafiti su grupa otoka koja se nalazi zapadno od Dubrovnika. Sastoje se od tri otoka: Koločepa, Lopuda i Šipana, koji je ujedno i najveći. Pripadali su Dubrovniku još od 14. stoljeća. Na Koločepu se nalaze 2 naselja Gornje i Donje Čelo. Otok sadrži brojne ostatke stare arhitekture (stare predromaničke crkve, ljetnikovci.


Neretva

Neretva je područje koje se nalazi na sjeverozapadnom dijelu županije. Karakteristika ovog dijela županije je rijeka Neretva i njezino ušće. Ona omogućava da tlo bude pogodno za poljoprivredu. Većina stanovništva se i bavi poljoprivredom, a pogotovo je ovaj kraj poznat po svom zaštitnom znaku u svijetu, mandarinama.